Aktier Investera 2020

Aktier att börja investera i under 2020

Om du aldrig har investerat i enskilda aktier innan, kan det först värka skrämmande att placera dina surt förvärvade pengar på marknaden. Men det behöver den inte kännas som. Här är ett enkelt recept för att skapa en portfölj som passar din smak. Fem aktie-idéer för att komma igång, och några råd för att börja din investeringsresa på bästa sätt.

Börja med en solid grund

Ditt första steg bör vara att köpa en kärngrupp av aktier som kan förankra din ekonomiska framtid. Dessa bör vara välskötta företag med en beprövad meritlista. Tänk på dessa aktier som vaniljglass, det första receptet och ingrediensen för din portfölj.

Mastercard, eller Home Depot samt Starbucks är ”hushållsnamn”, men vad nya investerare kanske inte vet är att dessa aktier har varit utmärkta investeringar. Under det senaste decenniet slår alla tre analytikers förväntningar och har bara gjort sina aktieägare nöjda och belåtna.

Dessa tre företag har affärsmodeller som hjälper till att driva tillväxten. Mastercard är verksamt i 210 länder runt om i världen och tar ett snitt varje gång kortinnehavare sveper sitt kreditkort, över 108 miljarder gånger förra året. Home Depot vänder sig till gör-det-själv husägare och yrkesverksamma som gör en levande byggnad och reparera bostäder eller kontorsbyggnader. I

Lägg i en del av tillväxten

Tillväxtsaktier definieras som de som växer resultat eller intäkter snabbare än marknaden. Vissa investerare gillar inte volatiliteten och den potentiella risken som kan komma med att äga dessa aktier. Men för de investerare som gillar den här typen av investeringar kan det vara lite som att lägga till chokladsås på din glass.

För dem som vill ha mer

Företag som stör status quo är kända som regelbrytare. Ett sådant företag är till exempel Netflix, som skapade otrolig rikedom för aktieägare eftersom det eliminerade tidsödande resor till videobutiken för sina kunder.

Inte alla dessa regelbrytare kan göra hoppet till mainstream och denna investering kan förlora värde. Om denna typ av risk-och-belöningssituation passar ditt temperament, kan Netflix vara körsbären på toppen av din portföljglass.

Över 3.4 miljoner män, kvinnor och barn i USA och Storbritannien har börjar prenumerera de senaste 12 månaderna, och processen verkar bli bättre med tiden.

Under de senaste sex kvartalen har intäkterna per aktiv kund ökat och den genomsnittliga aktiva klienten spenderade 485 dollar under de senaste 12 månaderna på plattformen.

Företagets långsiktiga mål inkluderar intäktstillväxt mellan 20% och 25% årligen och samtidigt lönsam. För dem som tror att det finns ett bättre sätt att sälja kläder än i tegel och murbruk butiker, kan denna personliga online-återförsäljare vara något för dig.

Där har du det, en ”gör din egen” fruktglass av aktier för att börja investera i 2020. Oavsett om du bara är en vaniljglass investerare eller om du gillar att blanda upp din portfölj med extra smak, bör detta tillvägagångssätt vara något som intresserar dig. Men det finns en sak som nya investerare borde förstå.

Ett råd för bättre avkastning

Aktiekurserna förändras dagligen, ibland avsevärt. De kan också uppleva perioder av nedgångar som kan vara i månader eller till och med år. Ett sätt att se till att du inser fördelarna med aktieägande är att du handlar dina aktier på lång sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.