finansero girl

Finansero Sverige 2022 – Omdöme & Recension – Bluff?

Finansero är en digital handelsplattform där du handlar med så kallade CFD:er. Men är Finansero att lita på, hur fungerar det att handla med CFD:er och erbjuder Finansero några smarta funktioner?

Dessa frågor och fler får du reda på nu.

Är Finansero en bluff eller är de att lita på?

Finansero är absolut att lita på. Deras webbsida är SSL-skyddad, och Finansero ägs av ett moderbolag som är registrerat hos Cyperns handelskommission. Det medför att företaget granskas kontinuerligt av en seriös instans som även den är att lita på.

Värt att veta är även att Finansero följer alla regler och riktlinjer som krävs för GDPR, som är en del av EU:s dataskyddslagstiftning.

Så skapar du ett konto hos Finansero

 1. Uppge dina personuppgifter.
 2. Gör en insättning på minst 200 dollar.
 3. Börja investera och handla.

Värt att veta om den risk du tar

All handel med CFD:er är förenat med en risk. Du kan alltså förlora alla dina pengar, så sätt bara in pengar du har råd att förlora. Värt att säga är även att du kan göra stora förtjänster, men det är samtidigt inte någonting du kan räkna med.

Du handlar med CFD:er hos Finansero

Vad är CFD:er?

CFD:er, eller contract for difference är produkter som låter dig spekulera i prisförändringar på marknaden. Det är vanligast med CFD:er inom bland annat aktier, aktieindex, råvaror och valutor, men i praktiken kan du köpa CFD:er i princip vad som helst. 

3 fördelar med CFD:er

 1. Du kan spekulera i både vinster och förluster. När du handlar med vanliga aktier och fonder förlorar du pengar om aktien eller fonden minskar i värde, men så är det inte med CFD:er. Här kan du alltså satsa på såväl vinst som förlust, vilket är en faktor som ger dig bra flexibilitet när det kommer till dina investeringar.
 2. Du kan investera inom många olika marknader. Som vi tidigare nämnt kan du investera extremt brett, vilket även är någonting vi pratar mer om lite längre ned i denna recension.
 3. Det är enkelt att komma i gång. Som du säkert förstår när du väl registrerat ett konto på Finansero, är det alltså enkelt att börja handa med CFD:er. Allt du behöver göra är egentligen att trycka på några knappar, sen har du köpt eller sålt CFD:er. Det är även enkelt att få ta del av effektiva analyser hos Finansero, och även det berättar vi mer om lite längre ned i artikeln.

Så handlar du med CFD:er

Du kan handla kort 

Att handla kort, som många kallar för ”shorta” är någonting du gör när du satsar på att en av dina CFD:er ska minska i värde. Om vi säger att du köper 100 CFD:er för guld med ett värde på 100 dollar styck har du en total investering på 10 000 dollar, som idag motsvarar omkring 100 000 kr.

Om värdet för CFD:erna för guld minskar med 100 dollar har du alltså tjänat 1 000 dollar, eller omkring 10 000 kr vid en lyckad shortning.

Du kan handla långt 

Att handla långt är någonting du gör när du satsar på en CFD ska öka i värde. Så om du gör exakt samma affär som ovan har du tjänat omkring 10 000 kronor om CFD:n ökat i stället ökat i värde.

Exempel på hur du ”går långt” med CFD:er

Om vi säger att du satsar på att Apples aktier kommer att öka i värde ska du alltså gå långt, eller ta en lång position. Om du exempelvis köper 100 Apple-CFD:er för 1 600 kr/st blir den totala kostnaden 160 000 kr. Sen om aktien går upp till 1 700 kr/st i värde, då har du alltså tjänat 10 000 kr.

Exempel på hur du ”går kort” med CFD:er

Vi leker med tanken och säger att du återigen köpt 100 Apple-CFD:er för 1 600 kr/st, alltså för 160 000 kr. Nu satsar du i stället på att aktierna ska gå ned i värde, så om aktiernas värde går ned till 1 500 kr styck tjänar du alltså totalt 10 000 kr, eller mer specifikt 100 kr per aktie.

Hos Finansero kan du handla med dessa produkter

Du kan spekulera i priset för råvaror

Hos Finansero kan du spekulera gällande prisutvecklingen för viktiga råvaror och metaller såsom silver, guld, olja och aluminium. En viktig faktor som påverkar priset inom denna kategori är om ny teknik uppfinns som gör att ett visst råvarumaterial blir särskilt viktigt och betydelsefullt, alltså dyrt.

Ett exempel på detta är om elbilsbatterier helt plötsligt skulle kunna tillverkas av ett helt nytt ämne, som således ökar i värde rejält. 

Du kan spekulera i priset för energiprodukter

Energiprodukter såsom råolja och naturgas är viktiga handelsvaror som i princip alla länder behöver. Faktorer som påverkar värdeutvecklingen här är främst relationerna mellan olika länder samt storföretags inköpsmönster.

Du kan spekulera i priset för jordbruksprodukter

Jordbruksprodukter såsom majs, vete och kaffe skiftar ofta i pris beroende på bland annat väder och mattrender. Långvarig torka och benägenhet att äta mer ekologisk mat är två faktorer som påverkar värdeutvecklingen inom en stor utsträckning inom denna kategori.

Du kan spekulera i priset för olika valutor

Priset för olika valutor såsom USD, SEK och NOK rör sig kontinuerligt, så det är viktigt att du har koll på alla faktorer som påverkar priset för de olika valutorna. Finansero tillåter alltså så kallad Forex Trading, som är en modern form av valutaspekulation som många uppskattar att handla med.

Du kan spekulera i indexpriser

När du spekulerar i indexpriser spekulerar du alltså brett, vilket medför att du tjänar pengar om hela marknaden rör sig åt det håll du förutsett. 

Populära marknader där du kan spekulera i indexpriser inkluderar:

 • Nasdaq, som är världens största aktiehubb för teknikaktier.
 • Dow Jones, som är en stor amerikansk börsmarknad.
 • S&P 500, vars värde bestäms av hur det går för de 500 största företagen i USA.
 • Footsie (FTSE), vars värde bestäms av de 100 största företagen på Londonbörsen.

Du kan spekulera i aktier och fonder

Precis som du kan köpa aktier och fonder i din internetbank kan du handla med aktier och fonder på Finansero. Men på Finansero äger inte själva aktierna, utan i stället CFD:erna vilket ger dig många fördelar, bland annat Skattemässiga sådana som gör att du i många fall slipper dubbelbeskattning. 

Vanliga aktier som många väljer att köpa CFD:er i inkluderar Tesla, Apple och Amazon. Det vill säga aktier du skulle bli dubbelbeskattade för om du hade handlat dem på en ”vanlig” digital handelsplattform, alltså inte via Finansero.

Hos Finansero finns det olika typer av konton

Som vi skrev ovan är du tvungen att sätta in 200 USD på ditt konto för att kunna börja handla hos Finansero. 200 USD ger dig nämligen ett medlemskonto hos Finansero som ger dig tillgång till samtliga av de tekniska tjänster som plattformen erbjuder. 

Ju mer pengar du har i ditt CFD-handelskonto, desto fler förmåner får du. Detta i form av rabatter på saker som tradingavgifter och rolloveravgifter.

Finansero erbjuder en smart applikation

Så fort du satt in minst 200 dollar på ditt handelskonto kan du börja använda dig av appen, som i sin tur finns tillgänglig för iOS och Android (alltså iPhone, iPad och Samsung m.fl.). 

Nedan berättar vi om de funktioner som appen, och i förlängningen Finansero erbjuder. 

4 smarta funktioner som appen erbjuder

1. Autochartist

Autochartist är en smidig funktion som ger dig ett bra beslutsstöd som maximerar dina möjligheter att tjäna pengar. Detta verktyg ger dig alltså relevanta diagram, sannolikhetsindex, prognoser och allt som behövs för att du ska kunna ta de bästa och mest faktaunderbyggda finansiella besluten. 

2. Den ekonomiska kalendern

Den ekonomiska kalender som Finansero ger dig tillgång till notifierar dig gällande när viktiga ekonomiska händelser inträffar såsom mässor, bokslut och kvartalsrapporter. Så med denna funktion aktiverad missar du aldrig händelser som påverkar värdeutvecklingen för de CFD:er du har valt att investera i. 

3. Live-listan med priser

Den ständigt uppdaterade livelistan med priser ger dig alltid korrekt information gällande vad värdet för dina CFD:er ligger på. Här ser du även värdet för alla CFD:er som finns tillgängliga på hela plattformen.

4. Nyhetssektionen

Vid nyhetssektionen får du tillgång till de senaste uppdateringarna gällande allt som rör de CFD:er du kan välja att handla med på plattformen. Det är alltid flera nyhetsartiklar som publiceras varje dag, som i sin tur finns tillgängliga på svenska. 

Rekommenderar vi Finansero?

Ja, vi rekommenderar Finansero av flera anledningar, däribland för att: 

 • De erbjuder alla verktyg du behöver för att kunna handla med CFD:er på ett effektivt sätt.
 • De tar ut låga provisioner när du handlar. 
 • De är reglerade av en cypriotisk myndighet vilket inger trygghet.

Det enda som är lite negativt är att du måste sätta in 200 dollar för att komma i gång, men att ha en sådan gräns är samtidigt vanlig inom den här branschen. 

Sammanfattat rekommenderar vi alltså Finansero starkt av de anledningar vi uppgett ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.