guldpris Sverige, invetera

Hur ser utvecklingen ut för guldpriset?

Guld är något som människan har investerat i under mer än 5000 år och faktum är att det än idag i de allra flesta fall är väl värt det att satsa på guld för den som vill ha en trygg investering av sina pengar. Guldpriset må variera i princip dagligen men risken för en krasch är närmast minimal. Här får du veta mer om hur guldprisets utveckling ser ut att ta form.

Detta påverkar guldpriset

Först och främst är det viktigt att konstatera att det finns ett antal faktorer som påverkar guldpriset. Att följa dessa är alltså extra viktigt för alla som vill köpa, och även sälja sitt guld, i rätt tid. Här finns ett par av de viktigaste faktorerna samlade för att du ska kunna lära dig mer om hur guldpriset fungerar och utvecklas över tid.

·         Konkurrenternas prissättning påverkar guldpriset i allra högsta grad. På en internationell marknad är naturligtvis det pris som är mest attraktivt det mest intressanta. Att det finns många guldhandlare på marknaden gör att priset kan drivas upp lika fort som det drivs ned.

·         Räntenivåerna i världen. Om räntenivån i stora länder som exempelvis USA ligger bra till kommer detta också påverka värdet på guld. Även om det verkar som bara ett par procentdelar så påverkar det guldvärdet i stort och kan betyda avsevärda skillnader kring när du bör köpa eller sälja guld.

·         Den amerikanska dollarn. Som en av världens största ekonomier följer alla som investerar i guld dollarvärdet på den amerikanska dollarn noggrant även om alla makroekonomiska överväganden naturligtvis måste ses med hela världen i tanken.

Då är det bäst att investera i guld

Det är aldrig en enda faktor som påverkar guldpriset utan ett flertal olika faktorer som tillsammans bildar en god bild av när det är bäst att investera i guld. Därför är det alltid viktigt att du som funderar på att göra det lär dig mer innan du sätter igång. Bäst är alltid att investera då guldpriset är relativt lågt så att du sedan kan sälja av det då priset stiger. Självklart går det också att vänta ut eventuella berg- och dalbanor så att du kan se priset stiga över tid. Man bör alltid ha is i magen då man tar beslut och handlar med guld. Att ha ett syfte och en plan kring hur du tänker dig dina investeringar kommer att hjälpa dig att lyckas på vägen.

En framtid med investeringar i guld

Det finns ingen tvekan om att människor kommer att fortsätta att investera sina hårt intjänade pengar i guld även i framtiden. Det är helt enkelt ett tryggt alternativ om man jämför med många andra områden och därför något som lockar såväl äldre som yngre till att välja just detta spännande område idag.

Genom att hålla dig välinformerad och börja i en mindre skala kan du bli framgångsrik på guldmarknaden. Vare sig det handlar om när du ska sälja det guld du har hemma i byrålådorna eller om det handlar om att investera i aktiemarknaden som hanterar just guldutvecklingen i världen.

 

 

En kommentar

  • – Jag anser att omfattningen av QE ar den viktigaste faktorn for utvecklingen nu. Man trycker nya pengar for fullt, det ar positivt for guldpriset, sager Torbjorn Iwarson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.