FXGM kommenterar nästa kryptiska revolution

Är vi på paus en nästa kryptovaluta-revolution? – FXGM kommentarer

När det gäller kryptovalutor, kan du höra åsikter från de två motsatta stående punkterna. Och många, som sättas någonstans däremellan. För vissa är kryptovalutor bara en annan aktuell trend, medan andra anser dem en konstant i den finansiella marknaden. Denna blandning av olika attityd bildar ett moln av osäkerhet över världen av kryptovalutor. FXGM experter kommer att försöka rensa luften innan nyår 2018, med fler faktorer kommer in i kryptovaluta debatten.

Volatiliteten i alla kryptovalutor har ökat de senaste månaderna, främst hänföras till intresset för centralbankerna i de digitala valutorna. Kina beslutat att förbjuda ICOs helt från omkretsen av landet, och de också stänga alla Bitcoin utbyte där. Vissa människor betrakta detta som en varning om slutet av den decentraliserade marknaden, men det är inte så enkelt. Det är aldrig så enkelt när det kommer till FX.

Och medan Kina har en definitiv negativ attityd gentemot kryptovalutor, vissa andra länder tenderar att anamma den nya kandidaten för en revolution i världens valuta. Det har även kommit till försök av utveckla och lansera nationella kryptovalutor, för att uppehället spårar med de nyaste trenderna på valutamarknaden. Detta tyder för livslängden av kryptovalutor, vilket lämnar oss mellan två polära åsikter än en gång. Och om detta verkligen är fallet, frågan är bara – där det vilja slå till marknaden?

Ett intressant faktum är att under 2015 Ecuador blev det första landet att lansera sin egen elektronisk valuta. Och detta hände medan Bitcoin förbjöds av regeringen. Kanske innehåller konkurrensen om e-pengar att bli av med alla de dominerande kryptovalutor just nu? Om detta är sant, kan då Kina enkelt förväntas utfärda en Counter valuta till Bitcoin. En digital variant av Yen, eller något annat, det är för tidigt att spekulera.

Vilka är länderna i spelet i ”vi har våra egna kryptovaluta”?

 

Till denna dag, inkluderar länder med egna kryptovalutor Ecuador, Senegal, Singapore och Tunisien. Denna lista kommer snart få längre med Japan, Estland, Palestina, Sverige och Ryssland att gå cirkeln av deltagarna. Några av dem kan försöka att gå ännu längre genom att ersätta papper pengar med kryptovaluta versioner. Kina är också ute efter för att göra detta steg, eller åtminstone deras avsikter talar på detta sätt. Ingen kan garantera en fullt digitaliserade valutasystem till en framgång, men vi kan vara närmare till att hitta svaret i 2018.

Precis som fallet med regelbundet tryckta valuta, starkare ekonomier kan tvinga mindre länder att anta kryptovaluta systemet – detta kan bygga fart under de kommande åren. Centralbanker är medvetna om att de inte kan slåss kryptovalutor i sina nuvarande decentraliserade tillstånd, så de försöker att närma sig ämnet från en annan vinkel. Inte ”söndra och härska”, men ”anta och övervinna”. För nu verkar Europeiska unionen hålla sig borta från tanken i en allmän bemärkelse. Ett uttalande från ECB: S ordförande Draghi i September försvarar euron som den viktigaste valutan i EU. Men många resultat är möjliga, precis som svängningarna i forexmarknaden.

Vad skulle detta innebära för Bitcoin och andra kryptovalutor?

Om fler och fler länder försöker utforska idén om en nationell kryptovaluta, kommer detta vara en bestämd oro för Bitcoin-användare. Nationella kryptovalutor kommer att följa ett centraliserat system för handel, och detta kommer att vara motsägelsefullt att oreglerad beskaffenhet Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etc.

Det är sant att både Bitcoin och Ethereum lyckats göra det genom försök marknad selloff i September, provocerade av Kinas drag mot dem. Bitcoin mäklare även barriären av $5000, når de utestående ett värde över $ 5 800. Men kommer detta att räcka?

Om regeringar och centralbanker lyckas lansera nationella kryptovalutor, har de övertaget i hantera kryptovaluta marknaden. Om alla deltagare i FX förbjuda användningen av Bitcoin och Ethereum, kommer de tvinga ut anhängarna av denna kryptovaluta i växling till andra handel tillgångar. Större delen av crypto-gemenskapen kan vara mot det, men hur länge de håller upp, om de lämnas med något annat berättigade val?

Framtiden för kryptovalutor tyckas fortfarande oklart, men en sak är säker – idén om dem har pågått i ett decennium. Och det är svårare att driva ut en idé, omfamnas av en så stor del av handelsgemenskap.

 

Vad tycker du om framtiden för kryptovalutor? Dela din åsikt med oss! Låt oss veta vad du tycker om det!

Betygsätt den här artikeln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *