misstag inom valutahandel

5 Misstag Inom Valutahandel Som Kommer Kosta Dig

Valutahandel och marknaden har mycket låga inträdeshinder, vilket gör det till en av de mest tillgängliga marknader i världen för dagshandel. Om du har en dator, en internet-anslutning, och några tusen kronor, kan du teoretiskt sätt börja med dagshandel. Bara för att det är lätt att börja handla betyder inte det att det är lätt att göra en vinst, dock. Det finns massor av fallgropar som nya valutahandlare stöter på varje dag. Här är 5 vanliga misstag du vill undvika, eftersom dessa är de viktigaste orsakerna till att många nya valutahandlare misslyckas.

1. Dagshandel Med Dålig Vinst-Rate och/eller Belöning/Risk-Förhållandet att hitta balansen mellan lönsamma affärer, risker och belöningar

•••
Det finns två sorts statistik inom handel som du vill hålla ett särskilt öga på. Din vinstprocent och risk/belöning-förhållande.

Din vinstprocent är hur många affärer du vinner, och uttrycks som en procentsats. Till exempel, om du vinner 60 handelstransaktioner av 100, är din vinstprocent 60%. Som en dagshandlare inom valutahandel, vill du normalt hålla din vinstprocent på över 50%.

Ditt belöning/risk-förhållande är hur mycket du vinner i förhållande till hur mycket du tappar på en genomsnittlig handel. Om dina genomsnittliga affärer där du förlorar är 500 kr och din vinnande handel är 750 kr, är dina belöning/risk-förhållande 750/500 =1.5. Som en valutahandlare som daglighandlar, vill du behålla din belöning/risk- ovanför 1, och helst över 1.25.

Om du håller din vinst-tillväxttakt på över 50% och din belöning/risk över 1.25, då handlar du lönsamt. Du kan fortfarande vara lönsam om din vinstprocent är lite lägre och din belöning/risk är lite högre, eller din belöning/risk är lite lägre men din vinstprocent lite högre. Försök att hålla det enkelt, och använd dig av strategier för att vinna mer än 50% av tiden, och försök ha bättre än 1,25 belöning/risk-förhållande.

2. Lägga till en förlorande daglighandel
Att förlora en daglighandel

•••
Att placera en “stop loss” på varje handel hjälper till att kontrollera risken, och bidrar också till att undvika ett vanligt problem som kallas “averaging down.” “Averaging down” innebär att du utför ytterligare en handel, och lägger på din position, när priset rör sig mot dig. Att lägga till en förlorande handel, är en farlig praxis eftersom, priset kan röra sig mot dig under en mycket längre tid än du förväntat dig.

Inte bara så ignorerar du att avsluta en handel som innebär förluster, men du gör positionen större, vilket innebär att förlusten blir exponentiellt större ju mer priset rör sig mot dig och ju mer du lägger till din position.

Lägg aldrig till i en förlorande daglighandel. Ta en handel med rätt storlek och sätt en “stop loss” på den handeln. Om priset når “stop loss”, kommer handeln att stängas vid en förlust. Det finns ingen anledning att riskera mer än de, på en handel som inte gör vad du förväntar dig. Små förluster är mycket lättare att återhämta sig från än stora förluster.

3. Förutse hur nyheten kommer att påverka priset på ett valutahandelspar
Hur du handlar enligt nyheterna efter att de släpps, inte innan

•••
Planerade ekonomiska pressmeddelanden med hög effekt orsakar par som drabbats av nyheten att stiga eller falla kraftigt. Att förutse riktningen som “paret” kommer att röra sig i, och ta ställning innan nyheten kommer ut, verkar som ett enkelt sätt att göra en oväntad vinst. Det är det inte.

Ofta kommer priset att gå i båda riktningarna, kraftigt och snabbt, innan man kan plocka en mer hållbar riktning. Det innebär att du sannolikt kommer att vara nära en stor förlorande handel inom några sekunder efter pressmeddelandet.

Nu kanske du tänker: “Bra, med all den volatilitet, kommer priset sannolikt att svänga tillbaka till min fördel och jag kan ta ut en vinst!” Det kanske kommer göra det, kanske inte. Men det är ett annat problem. I de första ögonblicken, är skillnaden mellan köp-och säljkurs oftast mycket större än vanligt, vilket innebär att du kanske inte ens kan hitta likviditet för att komma ur din position på det pris du vill.

I stället för att förutse riktningen som nyheten kommer att skapa på marknaden, ha en strategi som innebär en handel efter nyheten. Denna metod tillåter ändå att du för att dra nytta av volatiliteten, men utan alla de okända riskerna. “The non-farm payrolls”-valutahandel strategi är ett exempel på denna strategi.

4. Inte forska och testa din mäklare
Testa din Valutahandelsmäklare

•••
Att sätta in pengar hos din valutahandelsmäklare är den största “handeln” du kommer att göra. Du litar på dem med alla dina pengar. Om de handlar med bluff, eller är dåligt skötta eller har ekonomiska problem, kan du förlora alla dina pengar, oavsett hur väl du handlar.

Ta tiden när det är dags att välja mäklare. Det är en procedur med fem steg som du bör gå igenom när du beslutar om vilken mäklare du ska använda.

5. Daglighandel utan en plan
Se alltid till att genomföra daglighandel med en plan

•••
Allt som diskuterats hittills, bör ingå i en plan för handel. En plan för handel är ett skriftligt dokument som anger exakt hur, vad och när du kommer att daglighandla.

Ditt mål är att följa din handelsplan exakt. Din handelsplan bör också vara exakt lika enkel att följa.

Din plan bör innehålla vilka marknader du handlar, vid vilken tid och vilken tid(s)ram du kommer att använda för att analysera och göra affärer.

Planen skall beskriva dina regler kring riskhantering, som diskuterats ovan.

Din plan bör också beskriva exakt hur du kommer in och ut ur affärer, för både vinnare och förlorare.

Om du inte har en plan för handel, då “riskspelar” du plötsligt. Skapa en plan för handel och testa det för lönsamheten på ett demo-konto innan du använder kontot med riktiga pengar.

4.8/5 - (5 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *