Gruvdrift Bitcoins – en kort intro av FXGM

Att Bryta Bitcoins – En Snabb Introduktion

Investerarna är välbekanta med kryptovalutan Bitcoin på den finansiella marknaden. Även om du inte själv har investerat i mynten så bör du ha en idé om vad de är. Det är en enorm skillnad på virtuella mynt och tryckta valutor. Du kan få Bitcoin genom brytning (så kallad ”mining”). I den här artikeln kommer du att få en snabb introduktion i hur man bryter Bitcoin och vad det innebär.

Processen bakom att få tag i Bitcoin involverar att validera transaktionerna på varje Bitcoin-block. Dess decentraliserade funktion låter användarna utföra transaktioner. Dessa måste kontrolleras för att kunna markeras som validerade. Detta registreras sedan mot den offentliga databasen som är känd som Bitcoin-blockkedjan. ”Gruvarbetarna” måste hitta processerna bakom nya transaktioner innan de kan registreras på Bitcoin-blockkedjan. De får sedan en transaktionsavgift tack vare de nybildade Bitcoinen.

Hur fungerar brytningen?

Brytningsprocessen sker med hjälp av kraftfulla datorer. Den svåraste delen är att övertyga alla användare om de nya verifierade Bitcoinen. Det här kallas även ”arbetspoolen”. En del viktiga detaljer följer.

Protokollet som styr Bitcoin-handel kräver evidensen att nya block med transaktioner läggs till i blockkedjan. Dessa finns främst i spenderingsknapphet. Bitcoin-nätverket är vant vid att självutvecklas så att de som bryter Bitcoin behöver 10 minuter på sig att vinna över ett block. Bitcoin-brytningens hastighet är känd som ”hash”-hastigheten och maskinens bearbetningshastighet är känd som hårdvarans ”hash”-kraft.

Mjukvaran kommer slumpmässigt att försöka använda olika siffror, vilka kallas ”nonce”. När du har lyckats bevisa ditt arbete genom olika beräkningar kommer du att kunna upptäcka den korrekta nonce. Den registreras sedan i Bitcoin-systemet och verifieras, sedan beslutas det om peer-to-peer-nätverket.

När det här steget är slutfört får du 12,5 Bitcoins för att halvera varje 210,000 block. Du får dessutom en transaktionsavgift från varje användare som har utnyttjat det brutna blocket. Ett annat viktigt faktum är att Bitcoinen per block tenderar att minska med tiden. Enligt FXGM-experter måste du vara väldigt snabb om du önskar bryta Bitcoin. Processen är enkelt och spännande för dig om du har rätt kunskap och expertis. Det finns -21 miljoner Bitcoins att göra vinst på.

Brytningens Fundamentala Funktioner

FXGM föreslår följande steg för att bryta Bitcoin:

 • Bryta (“mining”)
 1. Kolla om transaktionerna är giltiga.
 2. Knyt ihop transaktionerna till ett enskilt block.
 3. Välj ledaren av det föregående blocket och skriv in den som en hash i det nya blocket.
 4. Ditt köps-ID är komplett.
 5. Efter att det nya blocket lagts till blockkedjan går det till peer-to-peer-nätverket.
 • Arbetsbevis
 1. Förslag på ett nytt block.
 2. En kombination av ledaren från föregående block och sedan är nonce klar. Ett hash-värde skapas.
 3. Du får sedan genererad hash.
 4. Om hashen är mindre än målvärdet har arbetsmotståndet lösts.
 5. Du får belöningen i Bitcoins och transaktionsavgifter.
 6. Om hashen är större än TV:n kan mineringssvårigheter uppstå – beräkningen måste upprepas för korrekt resultat.
 • Mineringssvårigheter
 1. Du behöver fler arbetare i peer-to-peer-nätverk.
 2. Detta ökar nivån av blockskapande.
 3. Återhämtningstiden reduceras.
 4. Det här gör brytningen ännu svårare.
 5. Ibland verkar det som att blockskapandet nekats.
 6. Genomsnittstiden för brytning stabiliserar sig och återgår till 10 minuter.
 7. Den här cykeln fortsätter i genomsnitt i 2 veckor.

Även om brytning eller så kallad ”mining” av Bitcoin inte är en enkel uppgift så kan det vara extremt vinstgivande om det hanteras på rätt sätt.

5/5 - (5 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *