FXGM och Bitcoin

Framtiden för Bitcoin – FXGM kommentarer

Historien om Bitcoin har anor från 2008, så stänger vi in i ett decennium av Bitcoin användning med huvudsakliga avsikt att ta bort mellanhänder från handel. Sverige har skatten klassificerar den som en virtuell valuta, men det heter oftast som den första kryptovaluta i sitt slag. Det aktuella marknadsvärdet av Bitcoin uppskattar på $19,2 miljarder, vilket gör det en respektabel del av valutamarknaden.

Den allmänna opinionen i förflutnan var att Bitcoin skulle ta över världen som en stor valuta i den digitala tidsåldern, men detta påstående är ännu att bevisa sig själv. Detta skulle innebära en total förändring av kommersiell bank som vi ser det idag, men FXGM experter att detta är ännu långt ifrån händer. Bitcoin, tillsammans med Ethereum och andra kryptovalutor, är en väsentlig del av marknaden, men de har en lång väg att gå.

Berömda, världens kända företag som Amazon, överlager, Apple Expedia, Reddit, Subway, Microsoft, Dell, Bloomberg.com, Tesla, Kmart, Gap, Sears, och Victoria Secret alla acceptera Bitcoin som betalningsmetod. Det uppskattade antalet handlare som använder Bitcoin är över 100 000. Dessa siffror, jämfört med de 2014 och 2015 visar en fyra gånger multiplikatorn i familjen Bitcoin. Detta är en första fast ledtråd att Bitcoin är här för att stanna och expandera.

En Cambridge University forskning visar också, att för närvarande mellan 2,9 MUSD och 5,8 miljoner användare aktivt använder en kryptovaluta plånbok – jämfört med den uppskattade 0,3 till 1,3 mln 2013, detta är en överväldigande hopp i siffror.

Konflikten av Bitcoin

Vi är långt ifrån att se Bitcoin som en globalt accepterad form av valuta – vissa länder förbjudit även kryptovaluta från användning på deras mark. Detta nummer minskande, men ett annat bekymmer är självreglering av Bitcoin och oro över tekniska begränsningar. Ett viktigt steg i vägen för Bitcoin är dock godtagandet av valutan i Ryssland och Japan. Värdet av Bitcoin är med alla medel hålls tillbaka av bristen på erkännande och förordning i stora ekonomier, men steg för steg det gör sin väg in i medvetandet hos högt rankade finansiella tjänstemän över hela världen.

Utvecklingen av teknik kommer säkert lägga till upp till bitcoins styrka. Kort till medellång sikt status, påverkan av strävar tekniska boom, kommer att användning och efterfrågan av Bitcoin öka. Men vi kan fortfarande använda frasen ”kontanter är kung”, används Bitcoin i transaktioner där bra gamla tidningarna inte kan träda i funktion.

Vissa parter på den finansiella marknaden kommer säkert att försöka begränsa transaktionsvolymer så att mer traditionella metoder kan spara sin plats. Detta är dock bara en tidsfråga – betalning system uppgraderas hela tiden, så det inte kommer dröja länge innan Bitcoin får möjlighet att bli en primär betalning verktyg.

Med detta sagt, uppfinnare Satoshi Nakamoto, avsikter verka närmare än det förväntades i början. Pionjären uttryckt misstro mot centralbanker år sedan, och nu Bitcoin har öppnat ögonen på många investerare. Behovet av centralbanker är placerad på förhör, som Bitcoin inte kräver ett krav för utfärdande och avveckling.

Bitcoin kan och nå den högsta inflytelserika staten?

Enligt FXGM experter, Bitcoin kan kunna ta bort vissa roller av centralbanker, men det kommer aldrig att kunna påverka penningpolitiken. Centralbanker är en makt att räkna med, och de kommer att fortsätta att hålla Bitcoin framtid i sina händer. Statlig reglering och acceptans är avgörande Bitcoin, och de kommer att förbli som sådan i åren framöver. Bankerna är för närvarande försöker titta in i Bitcoin-teknik för att hålla bättre poster i en verklig ekonomisk miljö. Detta är positiva till Bitcoin, men det betyder inte att dominans inom en snar framtid.

Det ironiska är att Bitcoin var avsedd att detronisera centralbanksverksamhet, men med den senaste vändning, bankerna tar till sig tekniken. Om de lyckas genomföra den i ett centraliserat system, kommer det slutligen befästa sin maktposition. Det skulle vara svårt för dem att lyckas på 100 procent, men det är fortfarande ett hot mot Bitcoin själv. Sammanfattningsvis, gåvan av Bitcoin är blandad, och dess framtid är ännu skall fastställas. Men en sak är säker – kryptovaluta kommer inte gå ner utan strid.

Berätta vad du tycker om Bitcoin och framtiden för kryptovalutor i allmänhet. Vi skulle vara glada att få din åsikt om detta ämne!

5/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *